Skip to Store Area:

  

 

1. İSKİ ATAKÖYATIK SU ARITMA TESİSİ ( 6 Adet Scada Noktasının Fiber Optik Kablolarla Sisteme Bağlanması ) 2.EKİNCİLER HOLDİNG - İSTANBUL ( 120 Kullanıcılı Yapısal Kablolama Sisteminin Yapım işi) 3. SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI ( 46 Kullanıcılı Yapısal Kablolama Sisteminin Yapım işi ) 3. AVAZA-3 OTEL TÜRKMENİSTAN( Aktif Cihazlar ( Switchler ve Access Pointler ) HP Marka Ürünler ile Çözülmüştür. )

 

Ana Sayfa / Yapısal Kablolama

 

Yapısal Kablolama

ERA ELEKTRONİK en küçük işletmelerden en büyük kampüslerin kablolama ihtiyaçları duyulan ofis, fabrika, okul, hastane, alışveriş merkezleri, gibi yerlerin her türlü data kablolamasının ; Projelendirme, şartname hazırlanması, malzeme tespiti, malzeme temini, uygulama, test, sertifikalandırma , mimari projelendirmesini parça parça veyaanahtar teslim sunmaktadır.


 

Bakır (UTP) Kablolama Sistemleri:
Bakır kablolama sistemleri ikiye ayrılmaktadır; Bunlar "Yatay Kablolama", Omurga Kablolaması"dır.
Yatay Kablolama Sistemlerinde; yatay ve patch kablolar dahil olmak üzere; bir hat için uçtan uca mesafe 100 m'yi geçmemelidir. Günümüzde yatay kablolama sistemi için yaygın olarak Cat5e, Cat6, Cat6a, Cat7 ve Cat7a standartlarında bakır ürünler kullanılmaktadır. Cat5 ve Cat5e standartlarında kurulan 100 m uzunluðundaki bir sistem, 100 MHz'lik bant genişliðine sahiptir. Cat6 standartlarındaki bir sistem ise 250 MHz'lik bant genişliðine sahiptir. Cat7 standartlarındaki kablo 500 MHz’lik bant genişliğine sahiptir. Bu bant genişlikleri içinde iletilen verinin hızı ise tamamen veri kodlama teknikleriyle ilgilidir.
Omurga Sistemlerinde ise Cat3 standartlarında bakır ürünler yaygın olarak ses iletişimi için kullanılmaktadır. Bina içinde bulunan yatay dağıtım noktalarını bina ana dağıtım noktasına ve diğer bina ana dağıtım noktalarına bağlamak için genellikle çoklu (multipair) bakır kablolar ve sonlandırma üniteleri kullanılmaktadır.

Sistemler ANSI/TIA/EIA-568-A, ISO/EC11801 ve EN50173 gibi uluslararası standartlara göre gerçekleştirilir.

Fiber Optik Kablolama Sistemleri (F/O):
Fiber Optik kablolama sistemleri için mevcut olan ANSI/TIA/EIA-568-A, ISO/EC11801 ve EN50173 standartları geçerli sayılmakla beraber, veri iletişim teknolojisindeki hızlı gelişmeler nedeniyle sürekli değişmektedir.

F/O Kablolar yaygın olarak Omurga Sistemleri oluşturulması için kullanılmaktadır. Bu sistemler üzerinden her türlü data, ses ve görüntü verileri ışık modunda iletilmektedir.

Fiber Optik Sistemler ışıðın iletim şekline göre iki farklı kategoriden oluşmaktadır. Bunlar, Multimode (MM) ve Singlemode (SM) sistemlerdir.

Multimode kablolar da kendi arasında 62.5/125 micron ve 50/125 micron çaplı olmak üzere iki farklı kategoriye ayrılmaktadır. Kablo çapı ne kadar küçülürse, iletilecek verinin kapasitesi ve mesafesi de o kadar artmaktadır. Bant genişliği; 62.5/125 micron için 160-200 MHz/km, 50/125 micron için 500 MHz/km'dir.

Singlemode kablolar 9/125 micron çapında olup, çok yüksek bant genişliğine sahiptir. Dolayısıyla, yüksek hızlı ve uzun mesafeli veri iletişimleri için kullanılmaktadır.